måndag, november 07, 2005

Min första kärlek

Jag minns det som igår, första gången jag mötte henne en sen höst i början av 90-talet. Hon var på semester i Wigan (UK). Hon var några år äldre än mig men vi var båda födda på 70-talet.

Kunde inte slita blicken från henne. Jag hängde rätt mycket med Brian Cannon*, hon var polare med The Verve på den tiden, hon var med på deras skivomslag och då i alternativ form. Hon såg helt underbar ut. Den vackraste jag sett! Hon var från USA, närmare bestämt New York.

Under mitten och senare delen av 90-talet började hon hänga med flertalet andra musiker i form av bland annat bandet Travis vilket jag inte på något sätt uppskattade. Vad tänkte hon och varför?

Vi distanserade oss mer och mer, men hade flertalet heta träffar under åren. Mest på lokala pubar i norra England och ibland i London.

Vi är inte ihop längre men vi är fortfarande mycket goda vänner och möts ganska ofta. Mötena är intensiva och det slutar ibland med att vi bråkar, inte träffas på veckor eller månader. Nu på slutet har det mest handlat om att jag vill att hon ska vara så där fyllig och vacker som bara hon kan. Något som hon själv inte är det minsta intresserad av, hon föredrar att vara smidig och smal.

Trots vår långa historia fick jag aldrig fått träffa hennes far, en skäggbeprydd herre från New York som gick bort 1981 bara några år efter hennes födsel.
Han hade tydligen inte legat på latsidan vad gäller barnfronten. Min kärlek hade flera syskon. Några väldigt vackra systrar men även en och annan trevlig bror, mer om hennes syskon framöver. Hon talade aldrig om sin mor men jag antar att hon också var väldigt vacker och med största sannolikhet kom från Schweiz.

Jag glömde en viktig detalj, hennes fars namn var Herb Lubalin och hennes namn var Avantgarde.

Jag älskar henne fortfarande, om än inte lika intensivt.*Brian Cannon tribute följer under hösten.

8 Kommentarer:

Martin Löfqvist skrev..

Hahah, jag blir lite tårögd.

du piggade precis upp min dag Michael, tackar!

07 november, 2005 21:00  
arthur skrev..

väldigt bra artikel om just, avant garde i senaste tokion.

07 november, 2005 21:32  
Daniel skrev..

vackert! Tror jag träffat henne nån gång! ;)

07 november, 2005 23:08  
John skrev..

Superb artikel såna vill vi se mera av.

08 november, 2005 06:04  
per skrev..

Kul att du uppmärksammar just denna font. Använder denna i den grafiska profil av ett webbprojekt jag jobbar på sedan en månad tillbaka.

Bra skrivet.

11 november, 2005 13:50  
Martin N skrev..

Fint!

13 november, 2005 17:46  
steppis skrev..

Herb & Herbs är bra skit.

Avantgarde gillas starkt.

Skönt att du delar med dig

14 november, 2005 17:58  
steppis skrev..

Tycker verkligen om senaste tillskottet i Avant Gardefamiljen.

ITC Avant Garde Gothic Pro

Kärlek.

14 november, 2005 22:38  

Skicka en kommentar

<< Home