lördag, mars 18, 2006

Ung 06/07 Young Swedish DesignUng 06/07 utställningen för ung Svensk Form ska snart lämna Stockholm för att dra på en nästan två år lång turné. Imorgon söndag är sista dagen man kan beskåda den i Stockholm.
Sjävla höll jag på att missa den och kastade mig iväg denna gråmulna regniga skitdag med noll förväntningar. Enda jag redan visste var att jag älskade den grafiska profil som själva utställningen fått av Groupies favoriten RBG6.

Så jag började med att införskaffa katalogen.


Poster som omslag och en glossy inlaga i svartvitt, billig produktion men känns som helhet mycket trivsam.

Sen till utställningen, Samir Fält har varit utställningsarkitekt och har faktiskt lyckats göra den riktigt bra. Allt från Industridesign till mode finns representerat och Svensk Forms lokal har nog aldrig varit bättre utnyttjad. Ett extra plus till trevlig personal som tog sig lite tid idag också.

TRE KLÄNNINGAR av Helena Hörstedt


GLAMOROUS BY NIGHT av Ida Wanler. Lasergravyr i akryl. Finns att införskaffa hos Svensk Form.


Fanns mycket att inspireras av och detta var bara två axplock som jag gillar speciellt mycket för stunden.

Som en liten bonus fick jag även med mig tidningen KÖTHUVUDET av Linda Spåman.


Så för er som inte hunnit eller befinner er i några av städerna som utställning turnerar runt till, ta en tur förbi. Det är väl värt de 20 kronorna.

1 Kommentarer:

T skrev..

Tack, väldigt schysst att ni lägger ut bilder från utställningar. Som utlandssvensk så är det såklart toppen men skulle gärna vilja se mer och större bilder en annan gång.

20 mars, 2006 10:51  

Skicka en kommentar

<< Home