torsdag, juni 15, 2006

Automatic - det ni måste se i sommar

Illustration: Herb Wilson

Det tog mig tre steg för mig att fatta att jag skulle älska det här. Efter tre steg tänds en 199kronors halogenlampa av att jag går förbi. Efter ett par steg till drar en cementblandare igång med fastsurrad läskback och klädhängare. I klädhängaren: städprodukter. Dammvippor. Dammsugarslangar. Sopkvastar.
Det här sätter stämningen ganska effektivt. Automatic är inget jag sett innan. Det är en liten hydda tapetserad med fototapeter och en snurrande lampa. Det är billiga material. Plast. Borrar - ja allt som snurrar. Men främst är det mobiler, överallt mobiler, triggade av sensorer på golvet.
Om ni, som jag, älskar RGB6s förmåga att få precis vilket vardagsobjekt som helst att se fantastiskt vackert ut kommer ni, som jag, gilla Automatic. Ta er till Färgfabriken innan sommaren är slut för lite rolig konst.
Peter Geschwind är förresten Stockholmare, född 1966 och har ett par tidigare utställningar med mobiler på sitt samvete.

Läs Mer:
Färgfabriken
Peter Geschwinds hemsida.

2 Kommentarer:

michael skrev..

Upplevelseformgivning, ibland härligt ibland fruktansvärt. Detta verkar däremot rätt lovande. Fin illu Martin :).

15 juni, 2006 11:59  
Daniel skrev..

ja mycket, du är så duktig Martin.

22 juni, 2006 13:20  

Skicka en kommentar

<< Home