söndag, juli 09, 2006

AHH, en somrig grapefruktmusikal? Ja! En somrig grapefruktmusikal!

Här kommer ett skamlöst inlägg om ett av två stora projekt jag arbetat med under våren; lanseringskampanjen för ABSOLUT:s nya smak, grapefruktvodkan ABSOLUT RUBY RED.


Det är, som rubriken skvallrar om, en musikal. En semiinteraktiv sådan av choose-your-own-adventure-slaget som man sett mycket/litet/inget av på internet och, inte minst, i bokform när man var mycket liten, och kanske åkte på bilsemester i Småland och blev kallad tjej (är: kille.)

Eftersom grapefrukt/-en funnits i många miljarder år men aldrig haft någon särskilt framträdande roll - förrän nu, i form av sprit - kändes det mest naturligt att berätta om just det. Det vill säga grapefruktens väg fram till spriten eller, om man så vill, dess icke-roll genom världshistoriens alla evolutionära och revolutionära skeenden.

Vi började i april och blev färdiga häromdagen. Håkan Lidbo har gjort musiken och Benedita Feijo och Michael Andersen har illustrerat. Den innehåller bl.a. delfiner, eld och en professor i djungelhatt (om man väljer rätt.)

Adressen är WWW.ABSOLUT.COM/RUBYRED

11 Kommentarer:

arthur skrev..

Är du rik nu eller?

09 juli, 2006 20:52  
Jacob! skrev..

Tyvärr lika fattig nu som i april!

09 juli, 2006 23:19  
Mr Splendor skrev..

De fiolspelande delfinerna var grymma, men jag kan inte slita mig från att jag har sett dem någonstans förut. En populärkulturell referens kanske?

10 juli, 2006 22:39  
Gustav skrev..

Verkar vara på tapeten med musikaler, http://www.stockholmthemusical.com

Er faller mig dock mer i smaken, æven om farfar var først(?)

11 juli, 2006 09:43  
Lars Anders Johansson skrev..

Jag är inte säker på att jag håller med dig om att grapefrukten fört en så undanskymd tillvaro genom världshistorien. På de brittiska imperialisternas frukostbord var grapefrukten ett måste, och är det än idag i spillrorna av det brittiska imperiet. Strängt taget skulle man kunna säga att grapefrukten varit med om att erövra världshaven och en fjärdedel av jordklotets landyta.

Gustav: Ja, till och med Nyköpings gästabud ges numera i musikalversion har jag hört. www.nykoping.se

11 juli, 2006 13:40  
Jacob! skrev..

Ja, lite olyckligt att Farfar också arbetat med (och släppte innan) en musikal, även om jag tycker att den är helt grym.

LAJ: absolut, men vad jag menar är väl snarare att dess aktiva roll varit närmast obefintlig! Men rätta mig gärna om jag har fel, ingen hade blivit gladare än jag om grapefrukten t ex varit med och kartlagt något av de sju haven, om den så bara adderade ett litet blyertsstreck.

Splendor: ingen medveten, i alla fall!

11 juli, 2006 15:00  
David Falda Svensson skrev..

Det var en rolig resa! Bra gjort!

12 juli, 2006 03:21  
Mr Splendor skrev..

men vilket är det andra stora jobbet?

13 juli, 2006 17:17  
michael skrev..

Spritreklam bör landa nånstans här, gott mos Jacob.

14 juli, 2006 10:25  
Anonymous skrev..

Till listan av musikalsiter bör också Whoperettes läggas till.

15 juli, 2006 21:44  
Anonymous skrev..

Till listan av musikalsiter bör också DU läggas till.

06 augusti, 2006 22:03  

Skicka en kommentar

<< Home