måndag, juli 03, 2006

HEJ DÅ HELMUT - VÄLKOMMEN ADAM

Klassiskt amerikanskt sportmode karakteriseras oftast av minimalism. Det har med andra ord inget att göra med det vi idag ser i sportbutiker att göra. Funktion och form är de två huvudingridenserna.

Insomnade Helmut Lang var bland de första att ta detta koncept fullt ut i färgskalor som vitt, elfenben, navy och grått med detaljer i rött.Dessa element är något som den 27-årige forne arkitektstudenten Adam Kimmel har tagit till sig, raffinerat och designar för sitt eget märke Adam Kimmel. I intervjuer har han själv beskrivit sitt sätt att jobba med; " Att förhöja det industriella genom att tillföra en avslappnad elegans". Vad sägs om en smoking i marinblått sweatshirt material. Eller nya snitt på trenchcoats, blazers och tillochmed jumpsuits. En av hans inspirationskällor till sommarkollektionen ´06 var Willem de Kooning


Adam själv.Han är nu inne på sin tredje kollektion och kollektionen för höst och vinter ´06 är inget undantag. Klassiska snitt med detaljer och material som framkaller ett direkt habegär.Ni hittar hans kläder på: Bergdorf Goodman (NYC), Rolo i San Fransicso, Dover Street Market i London, Colette i Paris och Four Doors i Tokyo...choose you pick!

6 Kommentarer:

Daniel skrev..

Detta gillar jag mycket, väldigt mycket. Vart inhandlar man adams plagg någonstans?

03 juli, 2006 15:58  
chrissy skrev..

Intressant. Skulle vara roligt med lite mer information. Det är en artikel om honom och hans kollektioner i senaste 10+ Man.

03 juli, 2006 16:14  
michael skrev..

This post has been removed by the author.

03 juli, 2006 16:24  
Lars Anders Johansson skrev..

Åter ett steg i rätt riktning. Vi välkomnar dandyns återtåg i sällskapslivet såväl som modesfären!

04 juli, 2006 00:38  
Viktor Edvardsson skrev..

Är det samma Adam Kimmel som Adam Kimmel, cinematografen? (Capote etc)

05 juli, 2006 14:00  
michael skrev..

Det är det jag försöker läsa mig till det vore ju smått fantastiskt och inte helt omöjligt heller...

08 juli, 2006 17:26  

Skicka en kommentar

<< Home