söndag, september 10, 2006

FI - resten, 999 - 0

OK - det går val i tiderna. Det märks inte minst i det faktum att det fullt och fult lagligt får affischeras precis överallt. Jag och alla ni vet om det, men det tåls att sägas en gång till: hur...

Nej, jag vet inte ens om jag orkar gå igång och kritisera den totala brist på fantasi, kreativitet och (ny)tänkande som gäller för alla partiers valkampanjande, Socialdemokraterna undatagna. Deras kampanj lyft ur sammanhanget är bra; placerad rakt i mitten av sammanhanget är det helt jävla fantastiskt.

Samma slöa, trista och stundtals korkade tänk går igenom i partiernas valstugor - Socialdemokraterna inkluderade. Det är tio kvadratmeter trä, någon knapp och så lite godis eller torkade bananer. Man kan bläddra i en folder och känna hur kroppen sakta, sakta förtvinar. Man kan gå därifrån och känna att man vill vrida nacken av Al Gore och anlägga en skogsbrand: allt för att slippa det här om fyra år igen. Man går förbi Kulturhuset i Stockholm... och blir glad!


Där står nämligen den av Antman Gorsetman formgivna valstugan för FI - som alltså kompletterar finaste logotypen med enda acceptabla valstugan. Eller valstuga. Paviljong är egentligen ett bättre ord, och det är också så den beskrivs på arkitektbyråns hemsida.

"/.../ FI:s valpaviljong har ingenting med en stuga att göra mer än att den också är 10 kvm stor. Det är en transparent och flexibel struktur, gjord helt i metall. Fasaderna består av perforerad plåt, lackerad i FI-kulör. Paviljongen tar sig form av en kub där alla sidor kan öppnas vilket tillåter att man kan möta omgivningen och väljarna efter vad den specifika platsen tillåter."

Läs mer här - men gå allra helst förbi själva paviljongen innan den plockas ner. (Man får ballonger.)

6 Kommentarer:

MastodontsfilmsMats skrev..

Wii, ballonger och rosa barack! Det roliga i det här fallet är att ovan nämnda saker är långt mycket genomtänkta och intressanta än deras politik.

Och, har du lust att förklara exakt vad som är helt jävla fantastiskt med (s) kampanj?

11 september, 2006 01:08  
Jacob! skrev..

Ah, du läser lite slarvigt. Eller så är det jag som skrivit lite slarvigt. Vad jag menar är att deras kampanj är bra, fin, rolig - kul bildlösningar och stundtals väldigt välskriven. Bra, alltså - men först ställd mot alla andra partiers kampanjer blir den riktigt fantastisk. (Eftersom de är så fruktansvärt, frrrruuuukkktttaaaannnnssssvvääääääääärt, tråkiga.)

11 september, 2006 08:32  
Jacob! skrev..

Eftersom de ANDRA... ja, jag tror man fattar!

11 september, 2006 08:32  
Anonymous skrev..

Eller?

;)

11 september, 2006 10:20  
Simon skrev..

Tycker moderaternas CV-kampanj faktiskt är förhållandevis nyskapande. Utseendemässigt är den väl inte högeffektiv med dock idémässigt.

11 september, 2006 13:36  
Simon skrev..

med = men, såklart.

11 september, 2006 14:10  

Skicka en kommentar

<< Home